KİMDİR bu Serkan TUNALI ?

Piyer Loti ve Bir Fincan Kahve...

Bu satırları şu anda görüntülüyorsanız, bir şekilde benimle ortak bir noktada bulunmuş, bulunmakta yada bulunmak üzeresiniz demektir ki, sonrasında kimdir Serkan TUNALI merakı sizi bu sayfaya getirmiştir. Öncelikle belirteyim ki bir CV bekliyorsanız, tavsiyem bundan sonrasını okumayınız ve yerine benimle iletişime geçiniz. Bu sayede öğrenmek istediklerinizi özel olarak bana iletebilirsiniz.

Yok ben özgün usül severim ve bu sayfaya onun için geldim diyorsanız,

Mademki geldiniz, buyrun o zaman…

Uzun zamandır (buna eğitim-öğretim zamanlarımın büyük bir kısmı da dahil olmak üzere 20 yıldan fazla) Bilişim ile ilgili, ofis teknolojilerinden, saha (endüstriyel) teknolojilerine kadar bilginin teknoloji ile buluştuğu oldukça geniş bir alanda deneyim kazanmış, büyük kısmında da kendime bunu yaratmış bir bireyim.

İnsanın mesleği ile ilgili gelişimin, sosyal olarak da desteklenmediği zaman eksik olduğunu düşünmekteyim. Bu yüzden üniversite yıllarımda, gönüllü faaliyetler, geçmişte ise spor, müzik ile profesyonel olarak uğraşmış ve kendimi ilgili zaman dilimi içerisinde ilgilendiğim her konuda profesyonel seviyeye taşımış biriyim.

Özellikle çalışma hayatında “Büyük”lerimin deyimi ile “hem alaylı hemde mektepli” olarak anıldım.

Sanıyorum ki özellikle zor çalışma anlarında gösterdiğim çaba ve geçmiş bilgi-birikimimi yaptığım işlerin her aşamasına ve sosyal diyaloglarıma aktarmam böyle anılmamda büyük bir paya sahip.

“Toplumdaki bir birey” ve bir “Sistemci” olarak şimdiye kadar ki yaşamım benim aşağıdaki iki cümleyi yaratmama sebep oldu.

Bunlardan ilki,

Paylaştığın kadarsın …

İkincisi ise,

Sistemler sahipleri kadar akıllıdır !

Çok felsefi olmuş olabilir fakat benimle biraz ortak paydada bulunmuş bireyler neyi kastetmek istediğimi çok rahat anlayacaklardır. İlerleyen günlerde bu sözlerimle ilgili yazı günlüğümde detaylı bir yazı paylaşımında bulunmayı düşünüyorum. Özellikle değerlerimizi giderek kaybettiğimiz bir toplum olma yolunda iken, belki ileride bu günlüğüm internetteki tozlu siteler arasında yerini aldığında bu satırların ne kadar anlamının olup olmadığı biri(ler)i tarafından farkedilebilir.

Kıssadan Hisse,

Mekteplidir Serkan TUNALI. Devletimizin Lisans eğitimi veren kurumlarından birinden ve benim için “ilk”lere sebep olan güzel bir şehirden, “Kocaeli Üniversitesi – Teknik Eğitim Fakültesi Mezunu”dur. Aynı zamanda bu ülkeye çok değer katabilecek ama engellenmiş ve gitgide yok edilmeye çalışılan meslek liselerinin içinde “Tekirdağ Teknik Lisesi”nden mezundur.

Alaylıdır Serkan TUNALI. Ortaokul yıllarında başlanan “Çıraklık” dönemi ve sonrasında gelen şahıs ve kurumsal şirketlerde üstlendiği görevler aracılığı ile edindiği gerek sosyal, gerekse teknik tecrübelerini işi başta olmak üzere hayatın her aşamasına dahil etmektedir.

Evlidir Serkan TUNALI. Üniversite yıllarında tanıştığı, iyisiyle, kötüsüyle, hayatın her anını birlikte yaşamak istediği eşiyle adamıştır kendini bu toplumun en küçük yapı taşına.

Keyiflidir Serkan TUNALI. 40 yıllık hatrı olmadan da Kahve içebilmeyi, yanında biraz tütünü, üstüne müziği tüm tınılarıyla hissetmeyi, 2 ve 4 teker üzerinde yolculuklar yapmayı, gezmeyi, görmeyi, öğrenmeyi, gülmeyi, öğretmeyi, güldürmeyi sevmektedir.

ve…

Bir Sistemcidir Serkan TUNALI. Commodore ve Amiga cips isimleri gibi derken, teyp kasedi-tükenmez kalem ikilisini bolca kullanmış, Cobol’dan QBasic geçmiş, matematikteki ondalık kesirleri, verilerini taşımak ve saklamak isterken 5.25, 3.5, 2.5 şeklinde pekiştirmiş, DoS’u en sadık dost bilmiş, daral geldiğinde ise Windows’u açıp ortamı havalandırmış, BNC Kamyon Markası mı diye düşünürken koaksiyel kablonun sadece televizyon sistemlerinde kullanılmadığını fark etmiş, Noel mi? yoksa Novell mi? acaba şeklinde döngüye girmişken, kendini “En Ti”ye oturum açmış olarak bulmuş, ülkemiz şartlarında telefon sisteminin dünyaya açılan bir kapı olduğunu düşünmüş ve BBS’lerin kordon boylarında PTT faturaları eşliğinde dolaşmış, konuşmakta zorluk çektiği elektronik sistemlerle ilgili yeni diller öğrenmeye ve onlarla anlaşabilmek için olabildiği kadar aynı dili konuşmak gerektiğini benimsemiş, sonunda ise, ihtiyaçların zamana bağlı değişimine, ihtiyaçları karşılamak için ise “sistem”li olmanın gerekliliğine, ihtiyaçları karşılayan sistemlerinde bu değişimle eşdeğer değişeceğine ve buna bağlı hayatın her aşamasının bir çeşit versiyon olduğuna inanmaktadır.

Kıssadan hisse diyeceğim ama pekte kısa olmadığını fark ettim, umarım, az(!) da olsa sıkmadan, yormadan “Kimdir bu Serkan TUNALI?” anlatabilmişimdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.